Výzva č.41 Som trendy, jem pestro

Počet zobrazení: 33

Ako vyzerá trend menom pestrý jedálniček? Spojenie "Jem pestro" môže byť ale pre niekoho abstraktným pojmom a nebude vedieť, čo si pod tým predstaviť.

Výzva č.41 Som trendy, jem pestro

Výživové trendy, ako je napríklad vegetariánstvo, vegánstvo, raw strava alebo strava bezlepková nám na prvý pohľad ponúkajú o poznanie jednoduchšie riešenie. Hovoria nám vynechajte mäso, všetky živočíšne potraviny, všetko, čo je tepelne spracované alebo všetko, čo obsahuje lepok. Ako prosté a jednoduché!

Avšak, z nutričného hľadiska to už také slávne nie je a reálne si poskladať plnohodnotný jedálniček s takto obmedzeným výberom dá naozaj zabrať.

Preto by sme na to mali ísť úplne inak! Neuchyľujme sa k obmedzujúcemu výživovému smerovaniu a trendom, ale práve naopak, jedzme všetko, v rozumnom množstve a striedajme to. Samozrejme, reč je o kvalitných potravinách, ktoré by vždy mali tvoriť základ nášho jedálnička. Ak to tak ale naozaj bude, môžeme si pokojne, z času na čas, dovoliť aj nejakú tú "menej vhodnú" potravinu a určite nám to neublíži.

Jem pestro

Trend pestrého jedálnička sa síce na prvý pohľad môže zdať trochu abstraktným a horšie uchopiteľným, ale je to len o zvyku. Spočiatku je potrebné nad jedálničkom trochu viac premýšľať a viac sa tomu venovať (čo však platí pri všetkých trendoch), časom sa ale pestrý jedálniček stane samozrejmou súčasťou nášho života. A verte, že to bude oveľa príjemnejší spôsob ako niektorý, zo začiatku, jednoducho sa tváriacich "obmedzujúcich" trendov.


5 základných rád ako si spestriť jedálniček nájdete vo Výzve 41

Jem pestro

Slovenskí lektori Stob-u vyškolení v metodike KBT majú možnosť si ponuku kurzov zdravého chudnutia umiestniť na našu web stránku.
Obchodným partnerom STOBu u nás je MUDr. Ivan Majerčák, ktorý organizuje okrem iného kurzy v Košiciach a seminár pre lektorov.

Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Táto internetové stránky používajú súbory cookies. Viac informácií o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke o ochrane osobných údajov.