Výzva č.24 Skôr ako nakúpim, čítam

Počet zobrazení: 100

Ako a prečo čítať potravinové obaly

Výzva č.24 Skôr ako nakúpim, čítam

Z potravinových obalov sa toho môžeme naozaj veľa dozvedieť a uvedené informácie by pre nás mali byť jedným z rozhodujúcich kritérií pre správny výber a nákup.

Za nadpisom "zloženie" sa na potravine uvádzajú všetky zložky zoradené zostupne podľa množstva, v ktorom boli použité pri výrobe potraviny. Na prvom mieste je teda spravidla uvedená zložka, ktoré je vo výrobku obsiahnutá najviac.

Uvádzajú sa nielen hlavnej suroviny, ale aj prídavné látky (čiže aditíva), arómy, nutričné ​​faktory s významným biologickým účinkom ako vitamíny, minerálne látky, aminokyseliny, špecifické mastné kyseliny a pod.

Podľa celkového zoznamu i poradie uvedených zložiek možno teda celkom dobre odhadnúť kvalitu potraviny.

Aké suroviny sa objavujú na popredných miestach? Koľko zložiek potravina obsahuje a sú všetky naozaj nutné?
Treba sa báť "éčok"? Vám odpovie Výzva 24

výzva 24 mojstob.sk

Slovenskí lektori Stob-u vyškolení v metodike KBT majú možnosť si ponuku kurzov zdravého chudnutia umiestniť na našu web stránku.
Obchodným partnerom STOBu u nás je MUDr. Ivan Majerčák, ktorý organizuje okrem iného kurzy v Košiciach a seminár pre lektorov.

Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Táto internetové stránky používajú súbory cookies. Viac informácií o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke o ochrane osobných údajov.