Výzva č.20 Nestrácam čas v kuchyni

Počet zobrazení: 47

Ako nestrácať čas v kuchyni, ale aj tak si uvariť niečo chutné

Výzva č.20 Nestrácam čas v kuchyni

Ak sa zaujímate o správnej a zdravé stravovanie, alebo je vaším cieľom zhodiť prebytočné kilogramy, domáca príprava je určite tou najlepšou voľbou a tiež šancou, ako mať jedálniček naozaj pod kontrolou. Nedá sa síce povedať, že nie je možné kvalitne sa najesť aj vonku, ale v takom prípade väčšinou neviete, čo presne jedlo obsahuje, aké suroviny a v akom množstve ich kuchár použije, alebo či sa vám práve trafí do chuti.

Výhody domáceho varenia sú teda nespochybniteľné. Asi jedinou, avšak celkom zásadné, nevýhodou domácej prípravy jedál je teda čas, ktorý to vyžaduje.

Každé hlavné jedlo by malo obsahovať všetky základné živiny. Mal by v ňom byť zdroj bielkovín, príloha ako hlavný zdroj sacharidov a nemal by chýbať ani kvalitné tuk (ten sa však väčšinou uplatňuje pri príprave a nie je treba mu venovať samostatne pozornosť). A samozrejme by sme nemali zabúdať ani na zeleninu, ktorá je zdrojom mnohých pozitívnych látok.

A ako si také plnohodnotné jedlo poskladať ľahko a predovšetkým rýchlo? Výzva 20

výzva 20 nestrácam čas v kuchyni

 

Slovenskí lektori Stob-u vyškolení v metodike KBT majú možnosť si ponuku kurzov zdravého chudnutia umiestniť na našu web stránku.
Obchodným partnerom STOBu u nás je MUDr. Ivan Majerčák, ktorý organizuje okrem iného kurzy v Košiciach a seminár pre lektorov.

Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Táto internetové stránky používajú súbory cookies. Viac informácií o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke o ochrane osobných údajov.