Výzva č.14 Jem v práci

Vedeli ste, že celoeurópsky tretina ľudí vynecháva v práci obed? Pritom obed by mal predstavovať najväčšie jedlo dňa a mal by tak tvoriť zhruba 35-40% dennej dávky energie.

Výzva č.14 Jem v práci

Čo by mal zdravý a správne poskladaný obed obsahovať?

  • bielkoviny - chudé mäso, ryby, strukoviny, syry, vajcia, tofu
  • prílohu - zemiaky, ryžu, cestoviny, kuskus, pohánku, bulgur, quinou pod.
  • kvalitné tuky - rastlinný olej (repkový, olivový)
  • zeleninu - zeleninové prílohy, šaláty
  • tekutiny - nesladený nápoj, polievku (vývar).

 

Pri obede sa môžete riadiť jednoduchým pravidlom - tzv. Zdravým tanierom.

A čo by mal zdravý tanier obsahovať? Vám prezradí ďalšia Výzva 14

Výzva 14 stravujem sa v práci

Slovenskí lektori Stob-u vyškolení v metodike KBT majú možnosť si ponuku kurzov zdravého chudnutia umiestniť na našu web stránku.
Obchodným partnerom STOBu u nás je MUDr. Ivan Majerčák, ktorý organizuje okrem iného kurzy v Košiciach a seminár pre lektorov.

Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie

Táto internetové stránky používajú súbory cookies. Viac informácií o použitých súboroch cookies a ako je možné zabrániť ich používaniu nájdete na stránke o ochrane osobných údajov.